Fönstermarkis

Solen är allt bra härlig. Men vissa dagar är det bara för varmt och ljust inomhus. Med en uppsättning fönstermarkiser hindrar du alltid solens strålar att göra din vardag jobbig. Samtidigt som du inte förstör utsikten. Nedan hittar du våra modeller.

Fönstermarkis Siesta

Denna markis är en riktig storsäljare – av en anledning. Den lilla och smidiga konstruktionen ger ett fint utseende på fasaden. Förutom suverän funktion och kvalitet kan du dessutom beställa den i bredder upp till 320 cm. Kappan finns i tre olika modeller, med massor av färger och mönster.

Besök vår huvudleverantörs sida för färg- och mönsterprover. Här kan du titta på sortimentet.

Manövrering
Utvändig eller invändig manövrering med terylenband. Ett specialkonstruerat brytbeslag, som tillval, styr bandet genom fönsterkarmen även om markisen är bredare än fönstret. Markisen kan kompletteras med banduppsamlare som förvarar och skyddar bandet. Markisen kan även manövreras med vev.

Montering
Markisen monteras enkelt direkt på fönsterfodret, väggen eller i nisch. Nischkonsoller, som tillval, tillåter 45-185 mm justering i djupled.

Komponenter
Fallarmar med justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. Vindsäkrade fallarmar, som tillval, rekommenderas om markisen kommer att utsättas för hård vind.
Valet av korrosionsbeständiga och slitstarka material ger oss möjlighet att erbjuda en omfattande garanti. Inget underhåll krävs.

Markisduk
Välj från en bred kollektion med allt från enfärgade och randiga vävar till designade mönster. Den löstagbara kappan kan väljas med valfri duk, avslut och kantband.

Dimensioner
Armutfall: 0.5, 0.6, 0.7, 0.8, 0.9 och 1.0 m.
Max bredd 3.2 m per enhet.

 

Fönstermarkis MF500
MF500 är en kraftig och flexibel fönstermarkis som lämpar sig för de flesta byggnader, till exempel villor, radhus, kontor, butiker, skolor och sjukhus. Utvändig eller invändig manövrering med teryleneband. Dess kraftiga konstruktion gör även MF500 lämplig att motorisera. Den har fallarmar med justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. En elegant aluminiumkassett skyddar markisduken mot väder och vind.

Besök vår huvudleverantörs sida för färg- och mönsterprover. Här kan du titta på sortimentet.

Manövrering
Utvändig eller invändig manövrering med teryleneband är standard. Som tillval finns utvändig eller invändig manövrering med antingen vev eller motor. Det går också att komplettera motorn med automatisk styrning, till exempel fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Fallarmar
Fallarmar med justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. Vindsäkrade fallarmar (finns som tillval) rekommenderas om markisen kommer att utsättas för hård vind.

Markisduk
Välj från breda kollektioner (Sandatex) med allt från enfärgade och randiga vävar till designade mönster. Den löstagbara kappan kan fås i olika utföranden (rak eller vågig) och med valfritt kantband.

Komponenter
Valet av korrosionsbeständiga och slitstarka material ger oss möjlighet att erbjuda en omfattande garanti. Inget underhåll krävs.

Profiler
Profilerna är i naturanodiserat aluminium för att stå emot väder, vind och rost. Som tillval kan du även få dem vitlackerade.

Montering
Markisen monteras enkelt direkt på fönsterfoder, vägg eller i nisch. Nischkonsoler som tillval tillåter 45–185 mm justering i djupled.

Dimensioner
Armutfall: 0,5 0,6 0,7 0,8 0,9 1,0 m.
Maxbredd: 4,5 meter per enhet.
Seriekoppling upp till 20,0 m med motor.  Fönstermarkis    Telefon: 070-494 76 00, e-post info@persiennakuten.se

  Webbproduktion: Utkast webbdesign